Liga 1
in --'--''
Liga 1
in --'--''
Liga 1
in --'--''
Liga 1
Ma 12:30
Verdens mesterskab
Ma 16:00
De vigtigste fodboldkampe i denne uge fra mandag til torsdag.
De kommende kampe i weekenden fra fredag til sondag.

VM-åbningskamp 2022 - Information om VM-åbningskampen den 20.11.

Alt om VM-åbningskampen 2022 den 20. november på al-Bayt Stadium i al-Chaur Dato tid Information om åbningsceremonien Odds ?.

Åbningsspil

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fodboldekspert Sidst opdateret: Mandag, 05.December 2022 — 7 minutes read
Forfatter Biografi
Hej. Mit navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fodboldentusiast og laver en masse research omkring den nemmeste måde at se fodbold på tv og online over hele kloden.

VM-åbningskamp den 20. november 2022

I de fleste år er 20. november kun en dag i det sene efterår. I 2022 er dette dog anderledes: På denne dato finder åbningskampen ved VM i 2022 sted i Qatar.

For første gang ruller bolden så sent i kalenderen som en del af en sidste runde af et VM. Sommertemperaturerne i Qatar ville have været urimelige. Alene af den grund vil VM-åbningskampen i 2022 være historisk. Men der er andre argumenter, der peger på et uforglemmeligt spil. Her er alt hvad du behøver at vide om VM-åbningskampen Qatar vs. Ecuador.

VM-åbningskamp

Alle tider efter tysk tid (CET)

Hvornår finder åbningskampen ved VM i 2022 sted?

Som allerede nævnt spilles VM-åbningskampen i Qatar den 20. november 2022 midt i juletiden. Kampen mellem Qatar og Ecuador sparkes i gang klokken 17.00 dansk tid.

Åbningskampen blev fremrykket af FIFA en dag tre måneder før turneringens start for at garantere værterne Qatar en eksklusiv åbningskamp. Tidligere var det planlagt, at dette skulle finde sted den 21. november kl. 17:00 tysk tid, men inden da ville to andre kampe være afsluttet, og turneringen ville være blevet åbnet af en anden kamp klokken 11.

Men siden VM i Tyskland i 2006 har der været en regel om, at værten kan spille åbningskampen, kampen mellem Qatar og Ecuador finder nu sted en dag tidligere. Qatars modstander, Ecuador, blev afgjort efter VM-gruppetrækningen i 2022 den 1. april.

Hvor spilles VM -åbningen i 2022?

Stedet for åbningskampen ved VM i 2022 er sandsynligvis kun kendt af meget få. Qatar-byen al-Khaur, ofte omtalt som al-Khor, blev valgt som mødested for VM-åbningen. Åbningsceremonien og den første kamp i finalen i 2022 finder sted på al-Bayt Stadium, som blev bygget specielt til VM og har plads til i alt 60.000 tilskuere.

Ud over VM-åbningen vil fem andre gruppekampe samt en ottende, kvart og en VM-semifinale finde sted på al-Bayt Stadium. VM-finalen i 2022 spilles derimod på Lusail Stadium i Lusail City.

Hvilke hold spiller i VM-åbningskampen i 2022?

Siden Qatar blev tildelt VM, har det stået klart, at Qatar skal være vært for VM-åbningskampen den 20. november på al-Bayt Stadion. Ifølge VM-programmet for 2022 er Qatar seedet som leder af gruppe A og skal spille åbningskamp mod holdet, som trækkes på position 2. I dette tilfælde var det Ecuador, som nu har fornøjelsen af at spille den første kamp i denne turnering.

Vil der være en VM 2022 åbningsceremoni?

Ja, som ved alle større fodboldturneringer vil der være en stor og farverig åbningsceremoni op til VM-åbningskampen i 2022. Rammen er al-Bayt Stadion i qatarsk by al-Chaur. Omkring 60.000 fans vil se åbningsceremonien på stadion, og millioner af fodboldfans over hele verden vil sidde foran tv'et.

Selvfølgelig vil der være kulturel indsigt omkring Qatar som en del af VM 2022-åbningsceremonien, og den officielle VM-sang 2022 vil sandsynligvis blive præsenteret live i arenaen.

Spil på VM-åbningskampen i 2022

Med Qatar og Ecuador mødes to hold, der ikke er blandt topholdene af de 32 deltagere i finalen i Qatar. Ikke desto mindre venter der os en spændende kamp den 20. november, i hvert fald hvis man ser på de nuværende VM-væddemål 2022. Værten Qatar har ventet spændt på denne kamp, siden den blev tildelt. For første gang træder man ind på den store scene ved et VM, og med Ecuador har man fået en modstander, der ikke virker helt uovervindelig.

Ikke desto mindre har du brug for en meget god dag og samtidig en dårlig præstation fra Ecuador. Online bookmakerne mener, at dette er muligt, men ikke særlig sandsynligt. Ecuador er den klare favorit, for hvem et tab af point helt sikkert ville være et tilbageslag, som oddsene for Interwetten, Bet365 eller Tipico også viser. I løbet af VM-åbningskampen i 2022 kan du give en række tips, såsom om begge hold scorer, et hold med handicap vinder, eller hvor mange mål der bliver scoret i spillet.

Historien om VM-åbningskampe

Traditionelt gennemførte verdensmesteren åbningskampen for at tackle titelforsvarsprojektet. En ændring var nødvendig, fordi mesteren ikke automatisk har kvalificeret sig siden VM i 2002. Tyskland fortsatte næsten traditionen: DFB-holdet nåede VM-finalen i 2002 og blev seedet som vært for den næste sidste runde til åbningskampen.

Den første rigtige åbningskamp (uden en anden kamp på samme tid) fandt sted ved VM i England i 1966. Det var dog ikke et rigtigt hit: Uruguay og værterne adskilte målløse. Pudsigt: De næste tre åbningskampe ved VM endte også alle 0-0.

Siden da har spillene haft ry for, at mål er en mangelvare. Dette billede er ikke helt forkert, selvom der ikke var en sådan negativ serie igen. Russernes 5:0 over Saudi-Arabien i 2018 eller tyskernes 4:2 over Costa Rica var snarere undtagelsen.

Hvilke hold spillede flest VM-åbningskampe?

Det sidste punkt på ovenstående liste betød dårlige nyheder, især for Mexico: Intet land har deltaget i en VM-åbningskamp oftere end den mellemamerikanske stat - præcis fem gange.

Det var næsten altid lodtrækningen, der gav mexicanerne ret til at konkurrere i den første kamp. Holdet blev aldrig verdensmester. Landet var vært for finalerne i 1970 og 1986. Kun i det første tilfælde spillede det dog i åbningskampen.

Tyskland og Brasilien følger efter på andenpladsen: Begge spillede fire gange hver i åbningskampene. De mest succesrige deltagere i åbningskampe, bortset fra mestrene England i 1966, var de to sydamerikanske fodboldgiganter Brasilien og Argentina.

Selecao nåede finalen i 1998. Albiceleste nåede finalen otte år tidligere. Begge måtte dog erkende nederlag her.

Populaere sogeforesporgsler

Åbningsspil

Om os    Vilkar og betingelser     Kontakt os