Liga 1
5m siden
Liga 1
5m siden
Liga 1
5m siden
Liga 1
på 2h54m
Verdens mesterskab
Ma 16:00
De vigtigste fodboldkampe i denne uge fra mandag til torsdag.
De kommende kampe i weekenden fra fredag til sondag.

Gruppe E VM 2022 med Tyskland, Spanien, Japan og Costa Rica

I gruppe E ved VM i 2022 spiller Tyskland, Spanien, Japan og Costa Rica Tidsplan Tabel & Resultatanalyse + Prognose ?

Gruppe E

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fodboldekspert Sidst opdateret: Mandag, 05.December 2022 — 5 minutes read
Forfatter Biografi
Hej. Mit navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fodboldentusiast og laver en masse research omkring den nemmeste måde at se fodbold på tv og online over hele kloden.

Gruppe E ved VM i Qatar i 2022

En "dødsgruppe", som en særlig svær konstellation kaldes, kunne Tyskland undgå ved VM i 2022 i modsætning til det seneste EM. Som forventet har Spanien dog en stærk modstander i VM gruppe E, hvilket vil gøre kapløbet om 1. pladsen svært for DFB. Med Tyskland og Spanien spiller to af de sidste tre verdensmestre i samme gruppe. Japan er også et stærkt asiatisk hold. Med Costa Rica fuldender et hold fra slutspillet gruppen, som også skal slås først.

De to europæiske hold vil sandsynligvis blive betragtet overalt som favoritter til pladserne 1 og 2, men kampene ved VM i 2022 bliver ikke en sikker succes. Både Tyskland og Spanien har tidligere haft smertefulde erfaringer med, hvad der sker, hvis man som favorit ikke griber opgaverne alvorligt an.

VM Gruppe E i 2022 i analyse

Vinderne af gruppe E møder de to bedste hold i gruppe F i ottendedelsfinalen. Det vil være svært for både tyskerne og spanierne at nævne en præference. Belgien og viceverdensmesteren Kroatien er trods alt blandt de mulige modstandere.

Med Canada og Marokko er der også to hold i gruppe F, der kan forårsage ubehagelige overraskelser. For alle startere i gruppe E kan mottoet derfor kun være: De skal vinde deres egne kampe for at nå knockout-runden med så meget selvtillid som muligt.

Spanien har noget at bevise

Spaniens landshold var uovervindeligt mellem 2008 og 2012. Efterfølgende gik det meget værre: Ved VM i 2014 og 2018 samt ved EM i 2016 blev de elimineret tidligt på grund af deres egne omstændigheder. Ved EURO 2021 var det dog nok at deltage i semifinalen. Ved VM i 2022 vil spanierne bevise, at de er tilbage på vej mod toppen. Truppen til rådighed for træner Luis Enrique er stadig god nok til dette og giver dem også en plads blandt VM-favoritterne i 2022.

Eksempler er navnene Pedri, Rodri, Marco Llorente eller Gavi. Spanien har flere verdensklassespillere på alle positioner. I den anden udgave af Nations League kunne dette også mærkes af Tyskland, som gik ned 0:6.

Tyskland er på forløsningsturné

0:6 er et eksempel på, hvad der er på spil for Tyskland i Qatar: erstatning. Derudover er der det tidlige exit ved Euro 2021 (ottendedelsfinale) og det katastrofale VM 2018. Under den nye landstræner Hansi Flick spillede det tyske landshold meget stærkere igen. I lighed med Spanien har træneren også den nødvendige kvalitet til rådighed for at få succes.

Joshua Kimmich, Kai Havertz, Thomas Müller, Ilkay Gündogan og Leroy Sané er eksempler på dette. Tyskland er også verdensklasse i alle positioner.

Japan vil være en ubehagelig modstander

Både Tyskland og Spanien skal slå Japans VM-hold for sikkert at overleve gruppespillet. Presset vil være højt - og det er præcis, hvad træner Hajime Moriyasu ønsker at bruge med sit hold.

Med spillere som Takehiro Tomiyasu, Daichi Kamada, Japan-stjernen Takumi Minamino eller Wataru Endo har han ikke absolut verdensklasse til sin rådighed, men kvaliteten er nok til at skade enhver modstander på en god dag. Hvis det andet hold er under pres, vil chancerne sandsynligvis være særligt store igen.

Costa Rica fuldender gruppen

Gruppe E fuldendes af Costa Rica, der kvalificerede sig via det interkontinentale slutspil i kampen mod New Zealand. Sandsynligvis den mest berømte spiller i Costa Ricas rækker er Keylor Navas.

I teorien er Costa Rica mærkbart for svag til at være en trussel mod Spanien eller Tyskland. Og faktisk burde japanerne ikke have problemer med at hævde sig på grund af den højere individuelle kvalitet. Men disse sætninger høres og læses ofte som en tilbøjelig fan før og under turneringerne. På banen ser det dog pludselig helt anderledes ud. For Costa Rica selv er deltagelse i VM allerede en stor succes.

Vores tip til gruppe E ved VM 2022

Vi kan naturligvis kun gå ud fra, hvad vi på papiret ved om holdene og de enkelte spillere i deres klubber. Og derefter er sagen krystalklar: Spanien og Tyskland når ottendedelsfinalen ved VM i 2022. Dagens form afgør, hvilket af de to hold der kan erobre førstepladsen. Japan må nøjes med 3. pladsen efter en stærk kamppræstation. Hold nummer 4 Costa Rica lander på netop denne rang. Vi skriver i overensstemmelse hermed.

Det skal dog kun nævnes, at Tyskland og Spanien mødes i den anden kamp i gruppespillet. Derefter kunne et af de to hold under alle omstændigheder være forpligtet til at vinde den tredje kamp. Hvis dette sker, kan dette ekstra pres føre til et helt andet resultat.

Populaere sogeforesporgsler

Gruppe E

Om os    Vilkar og betingelser     Kontakt os