Liga 1
på 1h29m
Liga 1
på 1h29m
Liga 1
på 1h29m
Liga 1
Ma 12:30
Verdens mesterskab
Ma 16:00
De vigtigste fodboldkampe i denne uge fra mandag til torsdag.
De kommende kampe i weekenden fra fredag til sondag.

Gruppe H VM 2022 med Portugal, Uruguay, Ghana og Sydkorea

Gruppe H ved VM i 2022 byder på Portugal, Uruguay, Ghana + Sydkorea. Alle oplysninger inkl. tidsplan, tabel &resultater Analyse med prognose ?

Gruppe H

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fodboldekspert Sidst opdateret: Mandag, 05.December 2022 — 6 minutes read
Forfatter Biografi
Hej. Mit navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fodboldentusiast og laver en masse research omkring den nemmeste måde at se fodbold på tv og online over hele kloden.

Alt om gruppe H ved VM i Qatar i 2022

Nogle fans, især fra Tyskland, kritiserede efter lodtrækningen af VM-grupperne i 2022 til finalen i Qatar, der var en ubalance. Der blev ofte henvist til gruppe H. Med Portugal, Uruguay, Ghana og Sydkorea spiller fire hold her, hvoraf ingen er blandt favoritterne. Hvor anderledes er synet på for eksempel VM's gruppe E, hvor Tyskland og Spanien skal dyste mod hinanden.

Uden at ville lægge sidste hånd på indholdet af kritikken er navnene i gruppe H ved VM i 2022 lidt mindre klingende, når man læser end i andre grupper. Dette lover dog spænding, da det giver de fire hold chancen for at løse billetten til knockout-runden. Men lad os vove at se nærmere på.

VM Gruppe H i 2022 i analyse

Faktisk kan den heldige lodtrækning af holdene i gruppe H endda nå knockout-runden. Den, der kvalificerer sig til VM-ottendedelsfinalen, skal forholde sig til en modstander fra VM-gruppe G i 2022. Vinderen af gruppe H spiller mod 2. pladsen i gruppe G - og omvendt.

Der er en chance for, at det vil gå mod Schweiz, Serbien eller Cameroun, hvis du med succes gennemfører din egen gruppe. Disse er heller ikke uløselige opgaver. 2. pladsen ville dog være meget mere ubehagelig. Så går det i ottendedelsfinalen efter al sandsynlighed mod Brasilien.

Portugal skal sejre

På trods af at der ikke rigtig lyder noget navn, er der selvfølgelig stadig en klar favorit: Portugal. Selecao har den største individuelle kvalitet. Træner Fernando Santos har spillere som VM-stjernen Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Diogo Jota, Bruno Fernandes og Joao Cancelo.

Ifølge navnet alene skulle det portugisiske landshold sejre i alle grupper - inklusive denne. Der kan ikke være to meninger om dette.

Uruguay fornemmer sin chance

Uruguay var meget tilfredse med lodtrækningen. Holdet forventer store chancer, fordi holdet er lige så stærkt som i 2010. Ikke desto mindre kunne de forkerte modstandere have afsluttet tidligt. Træner Diego Alonso har bygget sit hold op omkring VM-stjernen Federico Valverde. Med Rodrigo Bentacur på midtbanen har han endnu en fremragende mand ved sin side.

Jose Maria Gimenez og Ronald Araujo kommer sandsynligvis til at spille i det centrale forsvar. De kan endda være den bedste duo i turneringen. Den rutinerede Luis Suarez skulle også være med til VM. På trods af sin alder (35 ved VM) har han stadig klassen til at træffe beslutningen i vanskelige øjeblikke.  

Ghana vil bygge videre på fortidens succeser

Ghanas landshold gik glip af VM i 2018, men var i stand til at udrydde denne plet ved at deltage i VM i Qatar i 2022. Med Otto Addo har holdet en ung og sulten træner, der har fået erfaring som spiller på højeste niveau. Som træner mangler han dem, der kan blive et problem, men ikke behøver at gøre det.

Rigtig gode spillere er i hvert fald med i truppen. Kun VM-stjernen Thomas Partey, den offensive juvel Kamaldeen Sulemana eller Mohammed Kunduz er nævnt. Hvad angår den højeste kvalitet, er bemandingsniveauet imidlertid tyndt. Skadesbekymringer bør ikke overhale Ghana.

Sydkorea er svær at vurdere

Næsten traditionelt er Sydkoreas landshold et hold, der er svært at vurdere. Det er sikkert at sige, at med den portugisiske Paulo Bento er der en fremragende træner på sidelinjen. I den henseende bør ingen modstander håbe på fejl. Bento kender og forstår sit håndværk. Med sydkoreanske Heung-min Son er der også en rigtig superstjerne i truppen. Bag ham falder niveauet dog markant.

Hee-chang Hwang er for eksempel utvivlsomt en god angriber, men han besidder ikke den ekstraordinære kvalitet, som Son har. Ellers er der primært solide spillere i truppen. Disse kan forårsage hovedpine for enhver modstander på en god dag. Hvis du tvivler på dette, kan du spørge Tyskland om minderne fra VM i 2018. Men det kan også gå galt.

Vores tip til gruppe H ved VM 2022

En forudsigelse i denne gruppe er faktisk vanskelig på grund af konstellationen af holdene. Vi kan kun tage udgangspunkt i det, vi læser på papir i teorien. Og så er der en klar kandidat til førstepladsen: Det er allerede blevet nævnt: Portugal er det stærkeste hold i gruppen og skal sejre. Ibererne skal faktisk nå 1. pladsen under alle omstændigheder. På 2. pladsen ser vi Uruguay.

En mulig duel med det brasilianske landshold i ottendedelsfinalen lover høj spænding. Det kan dog antages, at holdet selv gerne vil tolerere denne særlige spænding. Men tilbage til gruppe H som helhed: Vi tror, at Ghana og Sydkorea kun vil være kampen om tredjepladsen. Som bekendt giver dette dig ikke ret til fremskridt, men er kun en trøstepræmie.

Populaere sogeforesporgsler

Gruppe H

Om os    Vilkar og betingelser     Kontakt os