Liga 1
in --'--''
Liga 1
in --'--''
Liga 1
in --'--''
Liga 1
Ma 12:30
Verdens mesterskab
Ma 16:00
De vigtigste fodboldkampe i denne uge fra mandag til torsdag.
De kommende kampe i weekenden fra fredag til sondag.

VM-bold 2022 - Alle oplysninger om den officielle matchbold Al-Rihla

Den officielle matchbold ved VM i Qatar i 2022 hedder Al-Rihla. Producent: Adidas Alle oplysninger om VM-bolden 2022 ?

Officiel bold

vm bold 2022

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fodboldekspert Sidst opdateret: Mandag, 05.December 2022 — 10 minutes read
Forfatter Biografi
Hej. Mit navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fodboldentusiast og laver en masse research omkring den nemmeste måde at se fodbold på tv og online over hele kloden.

Officiel VM-bold 2022

Uden dem er intet spil muligt. De er en lejlighed til kærlighed og had på samme tid. Selvfølgelig taler vi om VM-boldene, som ofte må leve af en tilværelse som helte, der alt for sjældent synges om.

Det vil vi lave om på og præsenterer derfor VM-boldene fra de seneste seks VM-slutrunder samt det officielle kampudstyr til slutrunden i Qatar. Alle VM-bolde er fremstillet af den tyske sportsudstyrsproducent Adidas siden 1970.

Officiel VM 2022 Bold: Al-Rihla

Den officielle kampbold ved VM 2022 i Qatar hedder Al-Rihla og vil igen blive fremstillet af Adidas. Selvfølgelig var der allerede adskillige lækager fra den officielle VM-bold i 2022 op til VM, men i sidste ende blev den præsenteret kort før VM-lodtrækningen i 2022 den 30. marts 2022.

Bolden er hovedsageligt hvid og opdelt i flere trekantede former. Spidserne af disse trekanter er farvet blå, mens orange-rød farve findes på de to lange sider. Selvfølgelig bør logoet for VM i Qatar og også producenten Adidas på VM-bolden Al-Rihla ikke mangle. Da finalerunden finder sted om vinteren, er der også en matchende "vinterbold" i orange at købe.

Al-Rihla betyder i øvrigt "rejse" på tysk og minder dermed om den rejse rundt i verden, man oplever ved et VM med de mest forskelligartede nationer. Ifølge producenten Adidas er "Al-Rihla" den hurtigste bold i VM-historien. I øvrigt går 1% af nettoomsætningen til Common Goal, et initiativ, der støtter fodboldrelaterede sociale projekter over hele verden.

32 hold. 1 bold til at gøre deres drømme til virkelighed ? Introduktion af Al Rihla, #OfficialMatchBall af nedtællingen til Qatar #WorldCupThe i 2022 starter nu #Qatar2022 | @adidasfootball pic.twitter.com/LauuuVSO8h

VM-bold 2018: Adidas Telstar 18 + Telstar Mechta

VM-bolden fra Adidas til VM 2018 blev kaldt "Telstar 18" og blev holdt i et enkelt og klassisk design med gylden skrift. Den officielle matchbold indeholdt en integreret NFC-chip, der gjorde det muligt for fans at hente personlige data via smartphone og interagere med bolden.

Udseendet og navnet på den nye matchbold mindede om de originale Telstar-bolde, der blev brugt ved VM i Mexico i 1970 og ved VM i 1974 i Tyskland. Men den nye Telstar var selvfølgelig meget mere moderne og har et delvist futuristisk design.

Den 26. oktober 2017 offentliggjorde den lækkende hjemmeside "footyheadlines.com" de første billeder af matchbolden til VM i Rusland i 2018, og den 9. november blev den endelig officielt præsenteret af FIFA.

Efter at producenten Adidas havde stolet på lyse farver ved VM i 2010 med Jabulani og ved VM i 2014 med Brazuca (mere om dette nedenfor), var Telstar 2018 i det mindste delvist en tilbagevenden til fodboldtraditionen.

Forresten, fra VM-ottendedelsfinalen og fremefter blev der spillet en ny bold. Dette blev kaldt "Telstar Mechta" og lignede visuelt Telstar 18-bolden, der blev brugt i gruppespillet, men havde rød i stedet for sorte stænk af farve.

VM-kvalifikationskampe 2018: Europæiske kvalifikationskampe

VM-kvalifikationsbolden til Europa i 2018 var afhængig af den samme panelform som den officielle EM-bold i 2016. Teknisk set så Adidas heller ikke ud til at have ændret noget.

Visuelt var der dog store nyskabelser: Bolden, som de europæiske hold forsøger at nå den sidste runde af VM i Rusland, var afhængig af et rød-hvid-gråt grafisk tryk. Han viste den udsigt, du har som stadionbesøgende. På den måde skal fankulturen og det, der sker på banen, på en smart måde bringes i centrum.

Derudover kunne det officielle turneringslogo også ses i sort, som også indeholdt bogstaverne "European Qualifiers". Til spillene om vinteren var baggrunden for bolden ikke hvid, men orange. Stadionscenen var blå og sort.

2014 i Brasilien: Brazuca

Enhver tysk fodboldfan kan lide at tænke tilbage på VM i 2014 i Brasilien, trods alt sluttede turneringen med titelsejren. Producent Adidas bragte Brazuca til turneringen i Sydamerika som en officiel VM-bold.

Kuglen viser de brasilianske nationale farver samt rød, blå og sort, som er arrangeret i et vildt mønster på en hvid baggrund. Dette bør stå for livsglæde og mangfoldighed.

Den #WorldCup var ret god, ikke? Her er nogle af mine yndlingsbits. Tak for al den kærlighed. #ballinhttps://t.co/WZz5uz9pFp

Brazuca stolede på et design, der metaforisk repræsenterede, hvad VM i Brasilien som helhed ønskede at være. En farverig fest.

Teknisk set fremstillede Adidas bolden af et specielt temperaturregulerende materiale. På den måde skulle VM-bolden kunne håndtere de ofte meget høje temperaturer i Brasilien uden problemer.

2010 i Sydafrika: Jabulani

Til VM i 2010 var der en rigtig premiere. For første gang fik et afrikansk land lov til at være vært for et VM. Og på trods af al skepsissen i optakten gjorde Sydafrika et fremragende stykke arbejde og organiserede en fantastisk turnering.

Den officielle VM-bold var Adidas Jabulani. Sydafrikas nationalfarver kan ses som grafik på legeredskaberne: rød og gul er dominerende. Sort fremstår som et dygtigt kontrapunkt.

Men endnu vigtigere end de nationale farver er, hvad der er skjult under Jabulani: VM-bolden fra 2010 består af otte tredimensionelt formede paneler. De gjorde bolden endnu rundere og muliggjorde ren teknik selv i høj hastighed.

Det spanske korte pasningsspil, der oplevede sin perfektion ved VM i Sydafrika i 2010, er et imponerende vidnesbyrd om dette.

Adidas inkorporerede også riller i bolden, hvilket optimerede boldens aerodynamik. Jabulani's flyveegenskaber var uden sidestykke.

2006 i Tyskland: Holdånd

I 2006 var tiden endelig kommet. Det kom til den begivenhed, som alle tyske fodboldfans havde set frem til, siden turneringen blev tildelt i 2000: VM fandt sted i Tyskland - det nu legendariske sommereventyr gik i opfyldelse.

På bænken på det tyske landshold, på det tidspunkt selvfølgelig stadig som assistenttræner for Jürgen Klinsmann, sad en vis Jogi Löw. Adidas vidste, at de skulle præsentere en meget speciel bold til hjemmeturneringen. Resultatet var holdånden.

Producenten spillede elegant med de tyske nationale farver sort-rød-guld samt de tyske holdfarver sort og hvid. Især sort og guld blev brugt som dominerende nuancer på en hvid baggrund.

Bolden består af 14 paneler, som giver en ekstremt rund struktur. Derudover er bolden designet til at være vandafvisende. I den henseende satte VM-bolden i 2006 nye standarder.

Aldrig før havde en bold bevaret sine egenskaber så godt selv på regnfulde dage.

2002 i Japan og Sydkorea: Fevernova

I 2002 fandt VM sted samtidigt i Japan og Sydkorea. Den tyske producent bragte Fever Nova - "ny feber" - til stederne på VM-spillestederne og i butikkerne for fansen.

Bolden er prydet med et farverigt design, der bygger på farverne guld, grå og rød.

Den har en speciel form, der minder om asiatisk kultur og samtidig giver et indtryk af dynamik. Som i 1998 var VM-bolden i 2002 fyldt med skum.

Til den ydre hud havde Adidas dog en ny idé. Et trelags polymerstof blev produceret. Dette sikrede en meget mere præcis bane, og fordi bolden var rundere end nogen fodbold før, øgede et betydeligt højere tempo i spillet.

1998 i Frankrig: Adidas Tricolore

I værtsnationens ånd bar VM-bolden i 1998 navnet Adidas Tricolore. De tre farver på kuglen var dog kun genkendelige, hvis du kiggede meget tæt. Blå dominerede stærkt.

Den anden franske nationale farve rød blev meget diskret indarbejdet i den omgivende blå grafik. Hvid, for at fuldføre franskens nationale flag, var baggrunden for kuglen.

I sin tid var Adidas Tricolore den mest moderne fodbold nogensinde, da den konsekvent var afhængig af en skumfyldning og en dermis.

Populaere sogeforesporgsler

Officiel bold

vm bold 2022

Om os    Vilkar og betingelser     Kontakt os