Liga 1
0m siden
Liga 1
0m siden
Liga 1
0m siden
Liga 1
på 2h59m
Verdens mesterskab
Ma 16:00
De vigtigste fodboldkampe i denne uge fra mandag til torsdag.
De kommende kampe i weekenden fra fredag til sondag.

VM-slutspil 2022 - Nations League - Nations League - VM-kvalifikationsslutspil

VM Playoffs 2022 er en blanding af VM-kvalifikation og Nations League Play-Offs tidsplan + mode hold startplads tildeling ?.

Playoffs

superliga slutspil 2022

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fodboldekspert Sidst opdateret: Mandag, 05.December 2022 — 6 minutes read
Forfatter Biografi
Hej. Mit navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fodboldentusiast og laver en masse research omkring den nemmeste måde at se fodbold på tv og online over hele kloden.

VM 2022 Playoffs: Blanding af kvalifikations- og Nations League-slutspil

Hvis du vil kåres som verdensmester og dermed verdens bedste fodboldhold i Qatar i vinteren 2022, skal du først kvalificere dig. Kun værten fra Qatar har sikret sig sin startplads. Europa har 13 startpladser til rådighed på grund af kvalifikationen.

Ti af disse billetter til VM i 2022 tildeles via den ordinære VM-kvalifikation i 2022. De tre resterende startpladser spilles i VM-slutspillet. Disse har fået en helt ny tilstand. Vi har samlet alt hvad du behøver at vide om de nye VM 2022 Playoffs.

Alle oplysninger om VM Playoffs 2022

? Konkurrence: VM 2022 Playoffs?? Dato: 24. - 29. marts 2022? Antal deltagende hold: 11? Billetter, der skal tildeles: 3? Tv-udsendelse: DAZN? Lodtrækning til VM-slutspil: 26.11.2021, kl. 17.00

VM-slutspil A

Bemærk: På grund af krigen i Ukraine er kampen Skotland vs. Ukraine flyttet fra marts til juni 2022.

VM-slutspil B

Bemærk: På grund af suspensionen af Rusland på grund af krigen i Ukraine er Polen i finalen uden kamp

Deltagere i VM 2022 Playoffs

I alt 12 hold skal dyste i VM-playoffkampene om tre VM-startpladser. De 10 gruppetoere i VM-kvalifikationen samt de to bedste gruppevindere i Nations League, der ikke ligger på 1. eller 2. pladsen i kvalifikationen, kvalificerer sig til VM-elimineringen.

VM 2022 Playoffs - Blanding af VM-kvalifikationskampe og Nations League Playoffs

Som allerede angivet ovenfor er tilstanden i VM 2022-slutspillet helt ny. Dette skyldes, at der nu er UEFA Nations League, hvorigennem hold kan kvalificere sig til at deltage i disse slutspil.

Men først og fremmest: Ti af de 13 EM 2022-billetter tildeles via VM-kvalifikationen i 2022. De ti vindere af VM i 2022 har ret til kvalifikationsgrupper. De resterende tre startpladser er reserveret til slutspillet. Til dette formål trækkes der tre stafetter med fire hold hver. Disse spiller om semifinaler og finaler, som får lov til at tage til Qatar.

Ti af de tolv hold, der er på bolden i VM-slutspillet i 2022, kommer fra den ordinære kvalifikation. Det er holdene, der har nået andenpladsen i deres kvalifikationsgruppe. Forresten er dette sammenligneligt med fortiden. Også i de foregående VM-slutspil kunne nummer to håbe på at kvalificere sig til sidste runde.

De to ekstra hold er fra Nations League. De er på lige fod med kvalifikationsspillere. Der er ikke noget hierarki i lodtrækningen af slutspilsduellerne.

Sådan afgøres Nations League-holdene i slutspillet

Afgørende for deltagerne i Nations League 2020/21 er gruppespillet i denne konkurrence, som blev spillet i efteråret 2020. De to bedste gruppevindere (baseret på deres samlede placering i UEFA Nations League), der ikke kunne kvalificere sig til finalen på den almindelige måde eller deltage i slutspillet alligevel ved at slutte som nummer 2 i kvalifikationen, får lov til at konkurrere.

Ligatilhørsforhold er irrelevant. Hvis de fire vindere af Liga A allerede har kvalificeret sig regelmæssigt eller alligevel deltager i slutspillet, rykker vinderne af Liga B op og så videre. Det kan derfor ske, at angiveligt stærkere hold fra League A ikke får adgang til slutspillet, fordi de ikke kunne vinde deres Nations League-gruppe.

Disse hold fra Nations League er kvalificerede

I nedenstående rækkefølge vil følgende gruppevindere gå videre til VM-slutspillet, medmindre de er blandt de ti bedste gruppevindere eller ti bedste gruppevindere i VM-kvalifikationen:

Mode af VM 2022 Playoffs

Slutspillet spilles som miniturneringer. I alt er der tre stafetter med fire hold hver. Der spilles to semifinaler og en finale. Returkampe er ikke planlagt.

De tre turneringsvindere kan se frem til en VM-startplads. Så de spillede i alt to ekstra kampe efter VM-kvalifikationen.

Ellers bruges VM-reglerne i knockout-systemet. I tilfælde af uafgjort er der forlænget spilletid og derefter straffesparkskonkurrence. Hjemme- og udebanemål er ikke en faktor på grund af afkald på en anden kamp.

Hvornår finder slutspillet til VM i Qatar i 2022 sted?

Slutspillet er planlagt til at finde sted i god tid efter afslutningen af den ordinære kvalifikation (november 2021). Dette skulle give plads til mulige indhentningsspil og andre problemer. Derudover bør ligaoperationen forstyrres så lidt som muligt.

Programmet er planlagt til at blive spillet fra 24. til 29. marts 2022, med semifinalerne planlagt til 24. og 25. marts og finalerne til 28. og 29. marts.

Hvordan adskiller de nye slutspil sig fra tidligere VM-slutspil?

Så Nations League har tilføjet en ny faktor. Tidligere var det de bedste gruppetoere fra kvalifikationen, der deltog i slutspillet. Men der var første og andet ben. Som forklaret er dette ikke længere tilfældet. Der var flere grunde til ændringen og tilføjelsen af Nations League-repræsentanter:

Hvorfor er der forskellige systemer til EM- og VM-slutrunden?

Slutspillet om EM har været eksklusivt Nations League-slutspil siden EM 2021. Det skyldes, at nummer to i den ordinære kvalifikation allerede har sikret deres billet til EM-slutrunden, da 24 hold deltager i en EM-slutrunde. Andenpladsen skal ikke længere tages i betragtning i nedrykningen.

Til VM har UEFA dog et begrænset kontingent til rådighed. Med kun 13 europæiske hold, der er berettiget til at deltage i VM i 2022, har UEFA valgt en blanding af VM-kvalifikationskampe og Nations League-playoffs til VM-playoffs for at holde appellen fra Nations League høj.

Populaere sogeforesporgsler

Playoffs

superliga slutspil 2022

Om os    Vilkar og betingelser     Kontakt os