Liga 1
på 2h16m
Verdens mesterskab
Ma 16:00
Liga 1
Ma 18:00
Verdens mesterskab
Ma 20:00
La Liga 2
Ma 21:00
De vigtigste fodboldkampe i denne uge fra mandag til torsdag.
De kommende kampe i weekenden fra fredag til sondag.

VM-sang 2022 - VM-sange og sange fra VM-finalerne

Hvad ville et VM være uden en passende VM-sang? Officiel VM-sang 2022 Gennemgang af hits fra den sidste VM-finale.

Sange Lieder

vm sang 2022

fodbold sange 2022

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fodboldekspert Sidst opdateret: Mandag, 05.December 2022 — 6 minutes read
Forfatter Biografi
Hej. Mit navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fodboldentusiast og laver en masse research omkring den nemmeste måde at se fodbold på tv og online over hele kloden.

VM-sange - Officiel sang fra fodbold-VM 2022

Som med enhver større sportsbegivenhed må det rigtige soundtrack ikke mangle ved VM i Qatar i 2022. Hvert fjerde år præsenterer verdensfodboldforbundet FIFA en officiel VM-sang, og til finalen i Qatar er der endda et soundtrack med flere officielle sange.

Selvfølgelig er der altid mange uofficielle VM-sange med stort iørefaldende potentiale i forbindelse med VM, som bliver et rigtigt sommerhit takket være VM-finalen.

Her præsenterer vi dig både de officielle og de uofficielle sange fra VM i 2022. Vi ser også tilbage på de mest populære VM-sange fra tidligere turneringer.

Officielle VM-sange 2022

For første gang i VM-historien er der mere end blot én officiel VM-sang. Soundtracket til VM i fodbold vil blive introduceret gradvist op til turneringen. Ved VM 2022 gruppetrækningen den 1. april 2022 blev startsignalet givet med den første officielle VM-sang "Hayya Hayya", som blev præsenteret live på scenen.

VM-sang 2022: "Hayya Hayya (Better Together)" af Aisha, Trinidad Cardona og Davido

Den første officielle sang ved VM i 2022 hedder "Hayya Hayy (Better Together)" og kommer fra Qatari-sangerinden Aisha, afrobeat-musikeren Davido og den amerikanske kunstner Trinidad Cardona. VM-sangen samler stemmer fra forskellige kontinenter og har til formål at forene musik, fodbold og verden. Det kan antages, at sangen vil blive præsenteret live på stadion enten ved VM-åbningskampen i 2022 eller ved den store VM-finale.

2. VM-sang 2022: "Arhbo" af Ozuna &Gims

Den anden officielle sang fra VM blev udgivet i slutningen af august 2022. Sangen har titlen "Arhbo" og synges af Puerto Ricos stjerne Ozuna og den fransk-congolesiske sanger Gims. Sangen er beregnet til at repræsentere Qatars gæstfrihed under VM.

WM Song 2018: "Live It Up" af Nicky Jam feat.

Efter at superstjerner som Pitbull, Shakira eller Herbert Grönemeyer præsenterede sangene til de seneste års sidste VM-finaler, havde reggaetonsangeren Nicky Jam sammen med den amerikanske skuespiller og sanger Will Smith og Kosovar-sangerinden Era Istrefi fornøjelsen af at synge den officielle VM-sang 2018 kaldet "Live It Up".

VM-hymne 2018: "Farver" af Jason Derulo

Den amerikanske R&B, popsanger og sangskriver Jason Derulo leverer den officielle hymne til FIFA World Cup 2018 med sin sang "Colors". Sangen blev co-produceret af VM-sponsorEn Coca Cola og udgivet i marts 2018.

Andre kendte hits af Jason Derulo er "Watcha Say", "In My Head", "Ridin? Solo" eller "Swalla". Her kan du se videoen af den officielle VM-hymne "Colors" af Jason Derulo:

Sangene til VM 2014

Den officielle sang til VM i Brasilien i 2014 kaldet "We Are One (Ole Ola)" kommer fra den amerikanske rapper Pitbull, der samarbejdede med andre superstjerner som Jennifer Lopez og Claudia Leitte.

Efter at Shakira allerede havde leveret den officielle VM-sang i 2010, udgav hun også et hit i 2014 med "La La La (Brasil 2014)", som blev spillet op og ned under turneringen i Brasilien.

En anden velkendt sang til VM-finalen i 2014 var "All Night" af Icona Pop, som også er blevet kendt med sangen "I Love It".

Som allerede nævnt kommer den officielle sang til VM 2010 i Sydafrika fra Shakira. Sangen med titlen "Waka Waka" var nummer 1 på hitlisterne i mange lande.

I løbet af videooptagelsen til "Waka Waka" mødte Shakira sin nuværende partner og professionelle fodboldspiller Gerard Pique (FC Barcelona).

Ud over "Waka Waka", Coca Cola-hymnen til VM 2010 "Wavin? Flag" af K? Naan store succeser.

VM 2006 - Talrige hits for "sommereventyret"

I tråd med, at VM i 2006 blev afholdt i Tyskland, har den mest berømte sanger i Tyskland Herbert Grönemeyer leveret den officielle sang til VM-finalen i Tyskland med "Zeit dass sich was dreh".

Ud over Grönemeyer har en lang række andre sangere og bands også forsøgt at snacke sommereventyret. Sportfreunde Stiller komponerede blandt andet en iørefaldende iørefaldende melodi med "54, 74, 90 og 2006", som også blev varmet op igen til VM i 2014.

Den tyske komiker Oliver Pocher leverede sin sang "Schwarz und Weiß" til fanhymnen fra DFB, som stadig bruger sangens omkvæd som en målhymne for det tyske fodboldlandshold.

Den mest succesfulde single i 2006 var dog den officielle VM-hymne for maskotten "Goleo". Bob Sinclairs sang hedder "Love Generation" og solgte bedst i 2006, ifølge markedsundersøgelsesfirmaet Media Control.

Selvfølgelig skal Shakira ikke mangle i VM-sangene 2006, der ft. Wyclef Jean optrådte ved VM-afslutningsceremonien på Berlins olympiske stadion.

Andre kendte VM-sange

Ud over de VM-sange, der præsenteres her, har VM-finalerne naturligvis også produceret adskillige andre kendte titler, som sikkert er kendt af alle.

I 2002 kom den officielle hymne til VM i Japan og Sydkorea fra den amerikanske sanger Anastacia.

Til VM i Frankrig i 1998 leverede latinop-popstjernen Ricky Martin sommerhittet par excellence med sin officielle VM-sang:

Det tyske fodboldlandshold sang selv singlen "Fußball ist unser Leben" specielt til VM i 1974 i deres eget land.

Det tyske landshold opnåede en enorm succes med sangen i tysktalende lande og blev også kronet som verdensmester for anden gang.

Mere om VM i 2022

Populaere sogeforesporgsler

Sange Lieder

vm sang 2022

fodbold sange 2022

Om os    Vilkar og betingelser     Kontakt os